Hantverket

Funkabo

Tapetserarverkstad

Jag stoppar och klär om din möbel på traditionellt sätt.

 

Ibland krävs att möbelstommen måste repareras. Möbeln stoppas sedan om på det sätt den urspungligen var stoppad. Därefter är det tillskärning och sömnad innan möbeln får sin nya klädsel. Många möbler kräver även viss dekoration såsom band, knappar, XXXX.

 

Då jag klär om möbeler använder jag både traditionella och moderna material. Vilket material som används beror på vilken typ av möbel det är och vad du som kund önskar.

 

Traditionella material är lin, hampa, tagel och krollplint. Andra material är ex kallskum, polyeter och latex.

 

  • Kom till min verkstad med möbeln eller en bild på den.
  • Vi går gemensamt igenom hur omfattande arbete din möbel kräver.
  • Du kan därefter välja bland ca 1000 olika möbeltyger.
  • Du får en kostnadsförslag och uppskattning på när du kan få arbetet utfört.

 

Oavsett krav skapar vi en möbel som får lång livslängd med hög kvalitet. Med textilier kan man på ett roligt sätt förnya och förändra sitt hem. Skälen att klä om sin fåtölj kan vara flera; den är så skön att sitta i, det finns ingen lika bra att köpa, jag vill ju ha det där speciella tyget.... Oavsett skäl blir det en personlig möbel som man genom sitt tygval har varit med om att skapa.

 

I tapetserarverkstaden utförs omklädsel och omstoppning av alla slags möbler, för både

privat och offentlig miljö. Jag arbetar både med traditionella och moderna stoppnings- metoder och material. Allt efter möbelns ålder och typ och enligt kundens önskemål.

Här kan du få det mesta inom inredningstextil såsom kuddar, dynor, gardiner, överdrag och sängkjolar. Tillverkning av sänggavlar, reparation av båtkapell samt försäljning av möbeltyger och tapetserarmaterial är exempel på andra tjänster som utförs

Funkabo Möbeltapetserarverkstad © 2014